• Eva Alcón, rectora de l'UJI, serà la nova delegada d'Igualtat dels rectors espanyols

  Notícies Cultura | 16/05/2019 22:06
  À Punt NTC

  La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) ha elegit la rectora de l'UJI, Eva Alcón, com a delegada d'Igualtat de l'entitat. El rector de la Universitat de Còrdova i nou president de la institució, José Carlos Gómez Villamandos, ha anunciat la creació de la secció d'igualtat i els objectius que la rectora ha de tractar. "Espanya ha de fer un salt legislatiu en aquest sentit perquè ens permeta avançar i ser més competitius en el pla internacional", ha afirmat Villamandos.

  Entre les matèries que haurà d'assumir es troba l'elaboració de guies o protocols interns per a desenvolupar una igualtat d'oportunitats entre els membres de la comunitat universitària, coordinar la xarxa d'Igualtat i la xarxa Innovatia i les sectorials d'estudiants per a saber qui serà l'encarregat de cada assumpte.

  Presidència de la CRUE

  José Carlos Gómez Villamandos ha sigut elegit per 69 vots a favor i un en blanc al Palau de Cibeles de Madrid. Serà l'encarregat de dirigir una institució integrada per 76 universitats, 50 públiques i 26 privades, i el principal interlocutor entre la comunitat universitària i el govern central,  on tindrà un paper clau en els assumptes que afecten l'educació superior.