• Intervinguda una obra falsa de Murillo que es comercialitzava per 100.000 euros

  Notícies Cultura | 01/12/2019 15:33
  À Punt NTC

  Agents del Grup de Patrimoni Històric de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana han intervingut un oli sobre tela atribuït falsament al pintor sevillà Bartolomé Esteban Murillo i que s'estava comercialitzant per 100.000 euros.

  El Grup de Patrimoni Històric de la Policia de la Generalitat va detectar una publicitat sobre l'obra que n'anunciava la venda avalada amb certificat i pel citat import.

  Els agents van comprovar que, a pesar que la pintura estava signada per Murillo, es tractava d'una obra que podria haver sigut realitzada per un deixeble seu i podria pertànyer a l'Escola de Murillo.

  Després d'haver-se acreditat que l'obra no és original del pintor sevillà, el grup va sol·licitar al jutjat de Màlaga mesures de protecció per a "no menyscabar el prestigi artístic de Murillo i influir negativament en el valor econòmic de la seua obra". També per a evitar el possible engany o frau a terceres persones.

  El jutjat d'instrucció número 1 de Màlaga s'ha encarregat d'instruir la causa i ha dictat la consegüent orde de crida i cerca del venedor del quadre i la intervenció de l'obra.

  Així mateix, ha acordat procedir al marcatge de l'obra com a falsa en el seu anvers i revers. A més, ha decidit que siga entregada novament al seu propietari o, en defecte d'això, siga depositada en el Museu de la Policia i puga ser utilitzada per a la docència en l'àmbit policial.