• La quarta edició del Bonica Fest se centra en el producte de temporada i proximitat

  Notícies Cultura | València | 10/09/2019 16:55
  À Punt NTC
  Presentació de la quarta edició del Bonica Fest, a la plaça de l'Ajuntament de València

  Presentació de la quarta edició del Bonica Fest, a la plaça de l'Ajuntament de València / Europa Press

  L'Ajuntament de València ha presentat aquest dimarts la quarta edició del Bonica Fest, la gran festa dels mercats de la ciutat, una celebració on hi haurà degustacions, música, concerts i activitats infantils, que culminaran dissabte amb una festa nocturna gratuïta als mercats municipals de València.

  El festival vol potenciar, dignificar i divulgar els mercats valencians. Hi participaran els 13 mercats operatius de la ciutat, ja que el del Grau està en rehabilitació i, quan s'hi unirà el de Sant Pere Nolasc, seran 15.

  En la primera edició el Bonica Fest es va centrar en els mercats; en la segona, en els venedors; en la tercera, en els compradors; i aquesta quarta, en el producte, "per a difondre les seues propietats del gènere de temporada i proximitat", segons ha dit el regidor de Comerç, Carlos Galiana.

  L'alcalde, Joan Ribó, ha ressaltat que els mercats ara són una eina molt important per a fer barri, defensar el treball dels llauradors de la nostra horta i, sobretot, "potenciar una nutrició saludable en oferir productes vinguts directes del camp".

  Programació

  Els mercats municipals faran activitats dissabte a les 20:00 i a les 22:30 hores, encara que els de Natzaret i Benimàmet seran els més matiners, amb jocs i animació per a xiquets a les 12:30 hores i paelles populars a les 14:00.

  El mercat de Russafa ha programat una batucada i actuacions, i el Mercat Central oferirà a l'interior música amb la Jazz Brass Band i a l'escenari exterior, actuacions musicals, amb OBK, Vinila Von Bismark, Joe Crepúsculo i el DJ Marc Dorian.