L’Ajuntament de València i la UV impulsen un estudi per a futures restauracions de la Senyera
S’analitzarà la manufactura, els elements que la integren, l'estat de conservació i la comparativa amb altres semblants.
L'Ajuntament de València i la Universitat de València (UV) han signat un conveni en què el consistori s'incorpora al projecte internacional Silknow per a obtindre una base de coneixement sobre la Reial Senyera i el seu facsímil, que permetrà plantejar futures restauracions o una rèplica nova.
La Junta de Govern Local té previst aprovar aquest dijous el conveni, que impulsarà un estudi tècnic de la bandera des del punt de vista de la manufactura, els elements que la formen, l'estat de conservació i la comparativa amb altres semblants.
El projecte, finançat per la Comissió Europea, té com a objectiu promoure la conservació i el millor coneixement del patrimoni europeu seder dels segles XV al XIX i incorpora diverses branques d'investigació, des de la història de l'art fins a les noves tecnologies.
Universitats, centres d'investigació, museus, indústries creatives i pimes de països com Espanya, Alemanya, Eslovènia, França, Itàlia i Polònia integren la iniciativa, que inclou institucions com l'Organització Mundial del Turisme o el museu Victoria & Albert de Londres.
La regidora de Patrimoni Cultural i Recursos Culturals de València, Glòria Tello, ha assegurat que la Reial Senyera és un “element patrimonial i simbòlic” per a tots els valencians i valencianes, tant per als que van nàixer a la ciutat “com per als que se senten part d'aquesta terra”.