• Llíria aspira a ser Ciutat Creativa de la Unesco en música

  Notícies Cultura | el Camp de Túria | 04/01/2019 07:30
  À Punt NTC
  Representants de l'Ajuntament de Llíria posen amb els síndics dels grups parlamentaris de les Corts

  Representants de l'Ajuntament de Llíria posen amb els síndics dels grups parlamentaris de les Corts

  L’Ajuntament de Llíria ha anunciat que aquest divendres donarà a conéixer de forma oficial la candidatura de la localitat a Ciutat Creativa de la Unesco, en la modalitat de música. Com ha explicat el regidor de Cultura i Turisme, Paco Garcia, la ciutat valenciana ha preparat “un ambiciós projecte que reafirma el gran patrimoni musical i educatiu en aquest camp, amb projecció internacional i amb capacitat per a generar excel·lents professionals, societats i esdeveniments musicals”.

  En una declaració institucional “històrica” per al municipi, les Corts van designar Llíria com a Ciutat Valenciana de la Música, un precedent remarcable per a una candidatura que ja ha rebut el suport d’entitats com la Conselleria de Cultura.

  La ciutat del Camp de Túria aspira ara, amb aquesta iniciativa, a convertir-se pels seus mèrits històrics, culturals, socials i musicals, en Ciutat Creativa de la Unesco, un reconeixement que ostenten 21 ciutats dels cinc continents, i entre les quals ja es troben Sevilla, Hannover, Liverpool, Bogotà, Medellín o Gant.

  La presentació comptarà amb el concert que oferirà la Banda SMPVB La Valenciana, una formació dirigida per Vicent Pérez i integrada majoritàriament per músics valencians residents a Barcelona.