• Naix el primer Premi Llibreries Valencianes

  Notícies Cultura | 21/10/2019 19:52
  A Punt NTC

  El Gremi de Llibrers de València convoca el I Premi Llibreries Valencianes, uns nous guardons literaris que naixen amb l’objectiu de reconéixer la qualitat literària d’alguns títols i afavorir-ne la difusió mitjançant la promoció a les llibreries valencianes.

  Així, s’hi han establit tres categories: el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura en castellà o traduït al castellà, el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura en valencià o del nostre àmbit lingüístic i el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura infantil o juvenil.

  El Gremi convoca totes les llibreries de la Comunitat Valenciana perquè proposen, segons el seu criteri, un títol per cada una de les tres categories, que destaque per la qualitat literària o per la temàtica.

  El requisit és que els llibres triats estiguen publicats entre el dia 1 d’octubre de 2018 i l’1 d’octubre de 2019, i no suposa cap problema que hagen sigut premiats en altres certàmens. Un jurat que triarà la junta directiva del Gremi es reunirà el 14 de novembre i elegirà els títols premiats en què un major nombre de llibreries haja coincidit i que en destaquen per la qualitat.

  La decisió es comunicarà el 15 de novembre, i els guardons a les obres premiades es lliuraran durant un sopar literari. Els títols seleccionats portaran un distintiu del premi en la coberta i no tenen remuneració econòmica.