• VÍDEO | Paco Giménez, Premi Nacional d'Il·lustració del 2019

  Notícies Cultura | València | 13/11/2019 22:45
  À Punt NTC

  El valencià Paco Giménez, de 65 anys, ha sigut reconegut amb el Premi Nacional d'Il·lustració corresponent al 2019. El jurat l'ha premiat "per mantindre la qualitat i la frescor al llarg d'una trajectòria de més de quaranta anys amb un estil característic. Per la seua lleialtat a la línia i la geometria assimilada d'algunes de les avantguardes històriques de les arts visuals impulsant així la professió i la il·lustració infantil i juvenil".

  El Ministeri de Cultura i Esport concedeix aquest premi, dotat amb 20.000 euros, amb l'objectiu de reconéixer i distingir el conjunt de la tasca realitzada per una il·lustradora o il·lustrador espanyols en l'àmbit del llibre i de les lletres en qualsevol de les llengües espanyoles.

  Giménez va nàixer a València l’any 1954 i des de 1982 es dedica al sector infantil i juvenil amb l'elaboració d'il·lustracions per a contes i novel·les. Durant la seua trajectòria ha obtingut diferents guardons com el Premi Pigall, el 1989, o el Premi al Llibre en Valencià Millor Il·lustrat del 2002. A més, ha participat en les exposicions professionals més importants del sector com la Biennal d'il·lustració de Bratislava en tres ocasions.

  L'il·lustrador també és cofundador, president i vicepresident de l'Associació Professional d'Il·lustradors de València i cofundador i secretari de la Federació d'Associacions d'Il·lustradors Professionals.


  Detall d'una il·lustració recent de Paco Giménez / http://www.pacogimenez.com/