• VÍDEO | Centenars de persones acomiaden Camilo Sesto a la capella ardent

  Notícies Cultura | 09/09/2019 19:43
  À Punt NTC
  Sílvia Aucejo

  Centenars de persones fan cua des de les 11:00 hores d’aquest dilluns a la seu de la SGAE de Madrid, on s’ha obert la capella ardent per a acomiadar el cantant Camilo Sesto, que va faltar la matinada de dissabte als 72 anys. 

  El fèretre ha sigut rebut entre aplaudiments de les persones que s’hi congregaven, que també han cantat cançons de l’artista. La capella ardent s’ha instal·lat a la sala Manuel de Falla, on hi ha un piano de cua. 

  Estarà oberta fins les 20 hores i, posteriorment, s'incineraran les restes, que per desig exprés del cantant seran traslladades a Alcoi, d'on era fill predilecte i Medalla d'Or.

  L'artista va ingressar dissabte a la Clínica Quirón, a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón, per problemes renals. Va faltar a les 4:30 hores de la matinada, després de patir una fallida cardiorespiratòria. 

  Els condols per la mort de l'artista alcoià han inundat les xarxes socials i s'han convertit en trending topic mundial. En el món de la política hi ha hagut unanimitat a l'hora de reconéixer la trajectòria de Camilo Sesto, com a cantant i com a compositor. També han mostrat la tristesa per la pèrdua altres artistes, com el valencià Miquel Gil o Raphael entre d'altres. 

  Se n'ha anat un artista que es va convertir en tot un referent de la música espanyola, reconegut també a l'àmbit internacional. Cantant, compositor i productor de balada romántica, pop i rock, o de musicals com 'Jesucristo Superstar', al llarg de la seua carrera ha venut 100 milions de discos. Als anys 70 i 80, temes com "Algo de mí" o "Vivir así" van ser número u en vendes en més de 50 ocasions arreu del món.

  Alcoi proposa crear un museu dedicat a Camilo Sesto

  L'Ajuntament d'Alcoi pretén crear un museu dedicat a la figura de Camilo Sesto a la ciutat. Per aquest motiu, ja ha mantingut els primers contactes amb les persones més propers a ell, per tal de disposar d'objectes de l'artista.

  L'alcalde, Antonio Francés, ja s'ha reunit amb el representant i el marmessor testamentari del cantant alcoià per a estudiar la millor fórmula, al mateix temps que treballa per a triar els objectes de l'artista que podrien formar part de l'exposició i triar una ubicació adequada.