• Un nou projecte permetrà recuperar el santuari de Penyagolosa

  Notícies Cultura | 14/02/2020 20:46
  À Punt NTC
  Santuari de Sant Joan de Penyagolosa / Turisme de Castelló

  Santuari de Sant Joan de Penyagolosa / Turisme de Castelló

  El procés de recuperació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa per a impulsar-ne l’ús turístic, cultural, ambiental i religiós ha avançat aquest divendres després de la reunió entre la Diputació de Castelló, la Conselleria de Cultura i el bisbat de Sogorb-Castelló. 
   
  Aquesta trobada ha servit per a posar en marxa immediatament una comissió tècnica, que s’encarregarà de fer una memòria valorada de les obres per a tindre un projecte redactat abans que acabe aquest any 2020.
   
  La reunió ha permés establir les bases d’un conveni que haurà de subscriure’s a curt termini per a determinar la implicació de cada una de les dues administracions públiques i de la institució eclesiàstica en el projecte de recuperació del santuari.
   
  El primer pas serà crear una comissió tècnica aquest febrer, que s’encarregarà de treballar en una primera memòria valorada de les obres que es plantegen a la zona. 
   
  Una vegada estiga preparada aquesta memòria, s’establiran les bases per a firmar un conveni en què es concretarà tant la participació de cada administració com la cessió a llarg termini de la gestió, per part de l’Església, dels edificis objecte de l’actuació, que passaria a gestionar-los la Diputació de Castelló.
   
  De manera paral·lela, es posarà en marxa una comissió de seguiment amb representants de la Diputació, les dues conselleries, l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat i la Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals de l’UJI. 
   
  Amb tot això, l’objectiu és disposar d’un projecte ja redactat, abans que acabe el 2020, per a recuperar el santuari, desenvolupar per fases els treballs i posar de nou en valor l’enclavament a partir de 2021.