• Vinaròs, a punt per a la gala del Carnaval més diversa i reivindicativa

  Notícies Cultura | 15/02/2020 08:15
  À Punt NTC
  Querton és el primer rei negre del Carnaval

  Querton és el primer rei negre del Carnaval


  Vinaròs inicia aquest dissabte els actes centrals del seu Carnaval amb la gala de les reines i reis. L'artista faller Carlos Carsí, guanyador de la Secció Especial de les Falles de València, ha alçat aquests dies un gran escenari inspirat en Vènecia, temàtica elegida enguany per al Carnaval de Vinaròs. La gala representarà un ball de màscares típic de la ciutat dels canals, al qual estan convidades les reines i reis de les 30 comparses. 

  És la gala més diversa i reivindicativa dels últims anys amb quatre xics, el primer participant negre i una reina, model de talles grans, que defendrà una imatge de les dones més allà de l’estàndard. La mare de Jonathan, afectat per una malaltia poc freqüent que va mobilitzar tot el país, conscienciarà sobre la importància de la donació de medul·la òssia. Solidaritat en un carnestoltes que apassionava el menut. 

  Algunes de les reines desfilaran amb vestits de més de 25 quilos i més de deu mil plomes i peces de pedreria. La gala es podrà veure en la televisió i el web d'À Punt Mèdia. 

  La festa s'ha convertit en una font d'ingressos per a Vinaròs. Les botigues de disfresses i teles disparen la venda un 80 per cent. També fan caixa tallers de costura i dissenyadors, on arriben a pagar 9.000 euros per un vestit. El negoci es nota en bars, restaurants i hotels. La ciutat espera rebre més de cent mil visitants.