Air Nostrum mantindrà la seu a València després de la creació del hòlding junt amb CityJet

L’aerolínia ha assegurat que “es mantindran” els contractes dels treballadors i que preveu “noves oportunitats” per la seua plantilla.

El president d'Air Nostrum, Carlos Bertomeu, ofereix una roda de premsa per a presentar  l’acord per a crear un hòlding amb CityJet
El president d'Air Nostrum, Carlos Bertomeu, ofereix una roda de premsa per a presentar l’acord per a crear un hòlding amb CityJet / Manuel Bruque (Efe)

L’aerolínia Air Nostrum mantindrà la seu a València després de l’acord per a crear un hòlding amb CityJet, ja que “les dues companyies seguiran operant de manera independent” i “en conservaran l’estructura”.

Així mateix, Air Nostrum ha assegurat que “es mantindran” els contractes dels treballadors i que hi preveu “noves oportunitats”.

El president de la companyia, Carlos Bertomeu, ha presentat l’acord signat per les dues entitats per a crear “el major grup europeu d’aerolínies regionals”.

Tot i això, aquest conveni està subjecte encara a la finalització dels acords legals i l’obtenció de les aprovacions reguladores necessàries, que han començat a tramitar-se.

Bertomeu ha assegurat que la creació del hòlding serà una “oportunitat de creixement per a tots els professionals d’Air Nostrum, ja que CityJet, que té una flota molt gran, no té manteniment propi”.

Tant Air Nostrum com CityJet “seguiran operant de manera independent i en conservaran el comité d’operadors de l’aerolínia i l’estructura”, així com la seu, mentre que la seu del hòlding encara està per determinar.

El president de l’aerolínia valenciana ha insistit que no es preveuen amortitzacions en els llocs de treball. Air Nostrum “ajudarà perquè isquen les oportunitats” per al seu personal, els “contractes actuals del qual es mantindran".

L’acord no és una fusió

Bertomeu ha insistit que l’acord no és una fusió, sinó “la creació d’un hòlding que manté dues companyies diferents amb un accionariat comú”.

L’acord implica que les accions de les dues empreses seran adquirides per una societat de cartera que serà propietat dels actuals accionistes de les aerolínies”. 

La composició de l’accionariat, el nom de la societat o la ubicació de la seu “encara no s’han definit i depenen de l’equació de bescanvi que s’estudia a hores d’ara, i en què intervenen paràmetres financers, econòmics o tècnics”, ha explicat el president d’Air Nostrum.

Consolidar el sector de l’aviació europea

Bertomeu ha subratllat que l’objectiu és “consolidar el sector de l’aviació regional europea”, un procés en què les dues companyies, amb la nova societat, es converteixen en “els primers de l’àmbit europeu en el segment de l’aviació regional” que se sumen a una “tendència molt marcada als Estats Units”.

Mitjançant aquest acord, les aerolínies han trobat “una fórmula per a combinar els seus recursos respectius en termes d’aeronaus, tripulacions i serveis de suport, i manteniment”. 

“Indubtablement, això implicarà una opció molt més completa i eficient en costos, de cara a oferir el millor producte al mercat europeu, i estem convençuts que el hòlding serà un proveïdor ideal per a les principals aerolínies d’Europa”, ha remarcat.

També et pot interessar

stats