• El preu de l'habitatge puja un 4,7% en el segon trimestre a la Comunitat Valenciana

  Notícies Economia | 06/09/2019 10:25
  À Punt NTC
  Conjunt d'habitatges a Benidorm

  Conjunt d'habitatges a Benidorm / Attila Surányi (Unsplash)

  El preu de l'habitatge ha pujat un 4,7% en el segon trimestre de l'any respecte al mateix període de 2018 a la Comunitat Valenciana, però s'ha reduït en 0,5 punts en relació amb el primer trimestre de l'any, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A tot Espanya, l'increment ha sigut del 5,3%.

  L'increment més gran es registra en la vivenda nova, que ha crescut a la Comunitat Valenciana un 2,3% trimestral i un 10% en relació amb l'any anterior. En la de segona mà el preu ha augmentat l'1,8% en variació trimestral i el 3,9% anual.

  Alentiment respecte al primer trimestre

  En el conjunt nacional el preu de l'habitatge ha pujat el 5,3% en el segon trimestre de l'any, davant del mateix període de 2018. Aquest indicador encadena 21 trimestres consecutius a l'alça, encara que ha alentit l'avanç 1,5 punts respecte al primer trimestre.

  Entre abril i juny, els immobles de nova construcció es van encarir un 7,2%, 3,2 punts menys que en el primer trimestre. D'aquesta manera, continua la senda de recuperació que es va iniciar fa cinc anys. En el mercat de segona mà, els preus han pujat el 5%, 1,2 punts menys que entre gener i març.