• El sector turístic veu bona evolució en ciutats com València i caiguda en el sol i platja

  Notícies Economia | 11/07/2019 15:40
  À Punt NTC

  El Mercat Central de València, en una imatge d'arxiu

  El sector turístic espanyol afronta amb moderat optimisme la temporada d’estiu en la qual espera una evolució positiva en les destinacions vacacionals més dependents de la demanda espanyola i en ciutats com Barcelona, Madrid i València, enfront de caigudes en les zones de sol i platja més condicionades pel turisme estranger.

  Segons l’Aliança per a l’Excel·lència Turística, Exceltur, en el tercer trimestre de l’any continuarà consolidant-se la tendència d’alentiment del consum turístic estranger, bàsicament per la recuperació de les destinacions competidores. Fins al maig l’afluència de turistes a Turquia i Egipte creix un 11,3% i un 45,7%, respectivament.

  Barcelona, Madrid i València, al costat de les destinacions de l’interior (les dues Castelles i Navarra), el litoral català, Astúries i Galícia presenten les millors perspectives per a l’estiu. Per contra, Canàries i les Balears preveuen noves caigudes generalitzades en les seues vendes i resultats, en ser improbable que la demanda espanyola puga compensar el descens de l’estrangera.

  Aquesta progressiva desacceleració de l’activitat turística a Espanya porta a Exceltur a mantindre la seua previsió del creixement del PIB turístic en un 1,6% per al conjunt de 2019, situant-se per segon any consecutiu per davall de l’increment previst per a l’economia espanyola (del 2,4%).