El TSJCV dictamina que la patronal valenciana no és responsable de les conseqüències de quatre acomiadaments

El Tribunal estima el recurs contra la sentència que va declarar improcedent aquests acomiadaments de la desapareguda Cierval.

Imatge d'arxiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)
Imatge d'arxiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) / Arxiu

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat el recurs que ha presentat la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) contra la sentència que va declarar improcedent l’acomiadament de quatre treballadores de la desapareguda patronal Cierval, i assenyala que no té responsabilitat en les conseqüències de l’acomiadament.

La CEV va recórrer la sentència del jutjat social número 2 de València, que va declarar improcedent l’acomiadament de quatre treballadores i va condemnar la patronal a readmetre-les o abonar-los indemnitzacions de 14.000 i 100.000 euros.

La patronal empresarial, que desenvolupava l’activitat a tot el territori a través de la CEV, la CEC (Castelló) i la Coepa (Alacant), va entrar en concurs voluntari de creditors a l’abril de 2017, i van acordar-ne l’extinció. Cierval va notificar a les treballadores al maig de 2017 l’extinció dels contractes de treball al·legant l’extinció de la personalitat jurídica, i va manifestar que per falta de liquiditat no posava a la seua disposició la indemnització corresponent. 

El jutjat d’instància va declarar l’existència d’un grup d’empreses a l'efecte laboral, amb la consegüent presència de responsabilitat solidària entre les entitats, però la sala social del TSJCV no aprecia aquest extrem. Considera que el fet que Cierval desapareguera en extingir-se’n la personalitat jurídica i fora la CEV la que va modificar-ne la denominació, i convertir-se en la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, “no comporta la presència d’una successió d’empreses”.

També et pot interessar

stats