• Els ‘riders’ de Deliveroo són treballadors d’empresa i operen com a falsos autònoms

  Notícies Economia | 23/07/2019 14:30
  À Punt NTC

  El jutjat social número 19 de Madrid ha estimat la demanda interposada per la Tresoreria General de la Seguretat Social contra Deliveroo i declara que els prop de 500 repartidors demandants, coneguts com a riders, estaven subjectes a una relació laboral amb la companyia en què van prestar serveis.

  En la sentència, el magistrat conclou que “en la prestació de serveis dels repartidors afectats pel procés van prevaldre les condicions pròpies de la laboralitat, la qual cosa condueix a l’estimació de la demanda”. Contra aquesta sentència es pot interposar recurs en el Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

  Un informe de la Inspecció de Treball determinava que aquests repartidors estaven sota una “falsa aparença” d’autònoms per compte propi per a “encobrir” una relació laboral ordinària amb la companyia Deliveroo.

  El magistrat estableix que “els repartidors essencialment han executat un treball personal en unes condicions organitzades i dirigides per l’empresa, que és l’única que controla la marca Deliveroo, la seua aplicació informàtica i tota la informació que es desprén d’aquesta”.

  A València, el jutjat social número 5 també va sentenciar que els 97 repartidors de l'empresa Roodfoods Spain, matriu de Deliveroo, en aquesta ciutat eren empleats i no autònoms