• Els treballadors d’ArcelorMittal protesten per l’aplicació de l’ERTO

  Notícies Economia | el Camp de Morvedre | 18/01/2019 17:03
  À Punt NTC

  Sergio Villalba, membre de la Secció Sindical de CCOO ArcelorMittal Sagunt, critica l’ERTO de l’empresa valenciana.

  La plantilla de la factoria que la multinacional ArcelorMittal té a Sagunt, la capital del Camp de Morvedre, es mobilitza per l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) previst per la direcció de la companyia que estarà vigent entre gener i març a totes les plantes que té a Espanya.

  A la una del migdia, els empleats de Sagunt s’han concentrat en protesta per un ERTO que l’empresa aplicarà a 350 treballadors dels 750 que té la factoria valenciana i 2.500 a tot Espanya. A més, el comité d’empresa de la factoria valenciana ha interposat una denúncia en la Inspecció de Treball perquè l’empresa metal·lúrgica es nega a donar explicacions i els detalls del procés.

  En aquest sentit, Sergio Villalba, membre de la Secció Sindical de CCOO ArcelorMittal Sagunt, assenyala que “l’empresa pretén aplicar aquests dies d’ERTO i que les instal·lacions estan en marxa, pel que l’únic que es justifica són motius econòmics i de control de costos”.

  Aquest dimarts comença l'ERTO que s'allargarà fins el març i que s'alicarà durant 7 dies. En concret, a Sagunt seran els dies 22 i 23 de gener, 1 i 15 de febrer, i els dies 1, 15 i 29 de març.