• Els tripulants de cabina de Ryanair convoquen deu dies de vaga al setembre

    Notícies Societat | 14/08/2019 15:42
    À Punt NTC

    Els tripulants de cabina de passatgers (TCP) de Ryanair, representats pels sindicats Sictpla i USO, han registrat aquest dimecres un preavís de vaga per a deu dies durant el mes de setembre en les 13 bases espanyoles de l'aerolínia irlandesa, entre elles València i Alacant. Afectarà els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 28.

    L'objectiu dels convocants amb la protesta, segons comuniquen els sindicats, és impedir que es tanquen tres d'aquestes bases: Gran Canària, Tenerife Sud i Girona. També volen evitar els acomiadaments que, diuen, es derivarien si el tancament es fa efectiu.

    Sctpla i USO ja havien advertit que convocarien parades al setembre després que Ryanair anunciara al febrer que ajustaria les bases i hi hauria retallades en ocupació. En els pròxims dies els sindicats seran citats per a negociar amb l'aerolínia i, si no hi ha acord, es convocarà de manera formal la vaga. Tot i això, asseguren que les perspectives de cara a la trobada no són bones: "Dubtem molt de la predisposició de Ryanair per a arribar a un acord, i fins i tot, a presentar-se amb tarannà negociador", afirmen des d'USO.