• Ford Europa vendrà més automòbils elèctrics que dièsel i gasolina al 2022

  Notícies Economia | 10/09/2019 11:39
  À Punt NTC
  Model Kuga, fabricat a Almussafes, en una imatge d’arxiu

  Model Kuga, fabricat a Almussafes, en una imatge d’arxiu / ford.es

  La companyia d’automòbils Ford ha avançat que, al 2022, més del 50% de les matriculacions a Europa correspondran a models amb un sistema de propulsió electrificat i superaran en volum els lliuraments de cotxes de combustió dièsel i de gasolina.

  L’empresa dels Estats Units ha fet aquest anunci en el marc del Saló Internacional de l’Automòbil de Frankfurt, on ha presentat els models elèctrics, entre els quals destaquen el nou Kuga, fabricat a Almussafes, que serà el primer model de la marca amb motors híbrids. L’estratègia preveu que cadascuna de les gammes de turismes i tot terreny comptarà amb una versió electrificada, i es llançaran fins a 17 models electrificats en el mercat europeu per al 2024. D’aquest total, huit vehicles arribaran enguany.

  El president de Ford Europa, Stuart Rowley, ha apuntat que l’electrificació s’està convertint en la tendència dominant i que es preveu la venda d’un milió d’unitats al 2022. “Fent que la transició a un vehicle electrificat siga més senzilla que mai, esperem que la majoria de les nostres vendes de turismes corresponga a aquest tipus de cotxes abans que finalitze 2022”, ha afegit. Aquests aparells necessiten, no obstant, una xarxa de càrrega adaptada, per la qual cosa s’ha engegat un projecte de col·laboració amb sis proveïdors d’energia per a instal·lar punts de recàrrega a casa i promoure tarifes d’energies “verdes”.