Joaquim Azagra: "La reforma del finançament autonòmic no acabarà amb tots els mals de la ciutadania valenciana"

El professor de la Universitat de València reclama reformes per a canviar el sistema productiu.

Joaquim Azagra en 'À Punt Notícies matí'
Joaquim Azagra en 'À Punt Notícies matí'

La Comunitat Valenciana no és tan rica com es pensa i no se situa entre les primeres quatre autonomies espanyoles pel que fa a l'economia. És la tesi que sosté el professor d'Història Econòmica de la Universitat de València i autor del llibre Regiones ricas, regiones pobres. La indefinición valenciana, Joaquim Azagra. En À Punt Notícies matí, Azagra ha assenyalat  que calen reformes per a millorar en productivitat. I en aquest camí creu que hi ha molta faena per fer, més enllà de la forma del sistema de finançament autonòmic.

"La reforma del finançament autonòmic no acabarà amb tots els mals de la ciutadania valenciana", ha assegurat, i ha comentat com ha canviat el model econòmic i també social amb la fragmentació de l'espai polític, que fa més difícil arribar a acords. A pesar d'això, el professor de la Universitat València diu que és conscient que aquestes reformes tindran conseqüències.  "No és una cosa senzilla, perquè es generaran víctimes; la globalització genera víctimes".

L'autor ha explicat com el nou model econòmic global ha desmantellat el sistema de producció; en el cas valencià, amb la desfeta dels recursos propis que emprava la indústria. En aquest sentit, Joaquim Azagra ha posat el focus en el treball precari i en les bosses de pobresa. "Cal donar suport a indústries i empreses de serveis amb més valor afegit", apunta, i inclou els poders públics com a part de l'equació. "Tots els nivells de pobresa i desigualtat han de tindre l'ajuda i una solució per part d'aquest sector", ha assegurat.

També et pot interessar

stats