• La compra d’habitatge cau un 3,6% a la Comunitat Valenciana el primer trimestre

  Notícies Economia | 15/07/2019 12:55
  À Punt NTC
  La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia de les set on han disminuït les compravendes

  La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia de les set on han disminuït les compravendes / Shuishi Pan (Unsplash)

  La compravenda d’habitatge ha caigut a la Comunitat Valenciana un 3,6 per cent durant el primer trimestre de 2019. Per contra, en el conjunt de l’Estat s’ha registrat un increment mitjà de l’1,7% interanual, segons les dades del Consell General del Notariat.

  La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia de les set on han disminuït les compravendes, darrere de les Balears (-3%), Navarra (-6,6%) i les Canàries, (-6,2%). En el costat oposat, destaquen Cantàbria, on la compravenda d’habitatge ha crescut un 14,9%, Extremadura (10,8%) i Astúries (10,4%).

  Disparitat entre autonomies

  L’informe revela una clara disparitat per autonomies, tant en els preus com en les compravendes. Així, Galícia i les Balears han registrat els majors increments de preu, amb un 17,7% i 11,7%, respectivament, seguides de Catalunya (8,8%). Les alces s’han moderat a taxes del 4% i el 7% a Madrid, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Astúries, Múrcia o Cantàbria.

  El preu mitjà per metre quadrat dels pisos ha avançat un 5,1% en l’àmbit estatal, i contrasta amb els forts creixements de Galícia (27,6%), les Balears (12%) i Catalunya (11,4%), i caigudes a les Canàries (-7,4%) i a Castella i Lleó (-3,6%).