• La Comunitat Valenciana importa el 14% dels productes agroalimentaris “sensibles” d’Espanya

  Notícies Economia | 08/08/2019 16:59
  À Punt NTC

  La Comunitat Valenciana concentra el 14% de les importacions de productes agroalimentaris “sensibles”, com són la carn, el sucre, l’arròs i la mel, a Espanya. Per davant seu només se situen les Illes Canàries i Andalusia, segons dades de l’acord UE-Mercosur recollides per la Unió d’Unions. 

  L’associació assenyala que, malgrat que les importacions d’aquests productes han disminuït lleugerament en els últims cinc anys, algunes podrien augmentar en els pròxims anys.

  Tot i això, la Unió d’Unions ha manifestat les conseqüències negatives que l’acord pot tindre per a regions molt sensibles a l’acord, com són les productores de cítrics i sucs. Aquest és el cas de la Comunitat Valenciana, que podria perdre competitivitat i posició en els següents anys. 

  A més, l’organització ha insistit que, abans que els Estats membres ratifiquen l’acord, les institucions espanyoles han de fer una anàlisi profunda de l’impacte, tal com ja ha anunciat França, que ho durà a terme a través d’una comissió d’experts independents.