• Les empreses valencianes acudeixen amb teixits sostenibles a la fira del tèxtil de la llar

  Notícies Economia | la Vall d’Albaida | 11/09/2019 11:51
  À Punt NTC
  Imatge d’una edició anterior de la fira Home Textiles Premium de Madrid

  Imatge d’una edició anterior de la fira Home Textiles Premium de Madrid / Home Textiles Premium

  Els materials respectuosos amb el medi ambient seran la clau de la Home Textiles Premium, una de les fires del sector més importants d’Europa, que s’inaugura aquest dimecres a Madrid. Així ho ha manifestat hui Càndid Penalba, president de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval), en declaracions a Les notícies del matí. 

  En aquesta fira comercial de tèxtil de la llar participen més de 40 empreses valencianes. Segons ha explicat Penalba, la gran aposta d’aquestes firmes seran materials sostenibles. “La tendència del mercat va cap a l’economia circular, especialment als països més avançats, per això els materials reciclats són cada vegada més demandats”, ha aclarit. D’altra banda, també hi haurà una àmplia oferta de materials tèxtils tècnics, per a usos específics. 

  Les empreses tèxtils confien que la fira servisca per a donar una espenta a les vendes, ja que, com ha indicat el president d’Ateval, “després d’uns anys de creixement positiu, sembla que el mercat està ressentint-se dels acords internacionals”. La presència de compradors d’altres països es converteix en una oportunitat per a les empreses tèxtils de la Comunitat Valenciana.