• L'FMI retalla dues dècimes la previsió de creixement per a Espanya en 2020

  Notícies Economia | 20/01/2020 15:25
  À Punt NTC
  Kristalina Georgieva, directora del Fons Monetari Internacional

  Kristalina Georgieva, directora del Fons Monetari Internacional / @FMInoticias (TwitterI

  El Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat en dues dècimes el pronòstic de creixement per a l'economia espanyola en 2020, i espera que el PIB espanyol creixerà un 1,6%. La institució projecta aquest mateix ritme d’expansió per a 2021, una dècima per davall de la seua estimació del passat mes d'octubre, segons reflecteix l'actualització de l'informe "Perspectives per a l'economia mundial".

  En el cas de l'economia espanyola, l'FMI atribueix aquesta rebaixa de les projeccions de creixement a una desacceleració "més marcada del que es preveu" de la demanda interna i de les exportacions en 2019.

  D'aquesta manera, Espanya pateix la rebaixa més gran entre les economies avançades per part de l’FMI en la projecció de creixement per a enguany. No obstant això, l'expansió prevista es manté per damunt de la mitjana prevista per a la zona euro en 2020 i 2021, que s'espera que cresca un 1,3% i un 1,4%, respectivament.

  Així mateix, l'FMI ha revisat a la baixa en dues dècimes l’estimació del creixement del PIB d'Espanya en 2019, fins al 2%. Tot i això, es tracta de la millor dada d'expansió entre les principals economies de la zona euro, que va créixer l'any passat un 1,2% de mitjana.