• L’Ivace ofereix ajudes a empreses i particulars per la compra de vehicles elèctrics

  Notícies Economia | 23/08/2019 18:25
  À Punt NTC

  La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius de Comerç i Treball, a través de l’Ivace Energia, ofereix ajudes de 5.500 euros per a adquirir vehicles elèctrics i 2.600 euros per a híbrids endollables. Se’n poden beneficiar particulars, entitats i empreses.

  Ivace Energia gestiona aquestes ajudes, que s’emmarquen en el Pla Moves. Els fons provenen del Fons Nacional d’Eficiència Energètica, constituït amb aportacions procedents de la tarifa elèctrica, és a dir, dels consumidors, i creat per la Unió Europea.

  Segons ha explicat la directora general de l’Ivace, Júlia Company, el sector del  transport és “el de més consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d’aquest consum ve del petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible”.

  Aquestes ajudes disposen d’un pressupost per al 2019 de 2,38 milions d’euros i contribuiran a avançar en la diversificació de les fonts energètiques del transport, amb la reducció consegüent de la dependència dels productes petrolífers.

  Ara per ara, 68 concessionaris de la Comunitat Valenciana s’han adherit a aquest programa, i són els que s’encarregaran de tramitar telemàticament les ajudes.