• Més de la meitat dels acomiadaments per l'ERO de Solvia seran a la Comunitat Valenciana

  Notícies Economia | 04/09/2019 12:30
  À Punt NTC
  Oficina de Solvia en una imatge d'arxiu

  Oficina de Solvia en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

  Més de la meitat de la retallada de plantilla que pretén executar Solvia a través d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) es farà a la Comunitat Valenciana.

  Solvia és l'antiga immobiliària del Banc Sabadell i té la seu a Alacant. L'entitat financera la va vendre al fons d'inversió suec Intrum a l'abril. Ara la propietària actual pretén desfer-se d'un màxim de 201 persones de la plantilla, dels quals 102 treballen a terres valencianes.

  Gran part dels acomiadaments, 87 persones, afectaran llocs de treball de les comarques del sud valencià, segons ha explicat Patricia Carrillo, secretària general de la Federació de Serveis de Comissions Obreres a Alacant. El major nombre de persones afectades per l'acomiadament col·lectiu està a la ciutat d'Alacant, on Solvia té la seu central.

  En les negociacions els sindicats intentaran reduir la xifra d'acomiadaments i lamenten que, només uns mesos després que el Sabadell venguera Solvia a Intrum, vulguen desfer-se de vora un 30% de la plantilla. El dimecres que ve, a Madrid, tindrà lloc la segona reunió negociadora de l'ERO.