• PP i Cs refermen el suport a l’accés nord al Port de València i Ribó insisteix en l’accés ferroviari

  Notícies Política | l’ Horta | 03/09/2019 18:16
  À Punt NTC

  El president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, ha rebut aquest dimarts les visites dels portaveus del Partit Popular i Ciutadans a l’Ajuntament de València, María José Català i Fernando Giner, que per separat han expressat el seu suport a l’ampliació nord del Port de València. L’alcalde, Joan Ribó, ha defensat en canvi l’accés ferroviari com a solució per al recinte portuari. 

  Català ha reclamat el consens de totes les forces polítiques per a defensar l’ampliació nord del Port de València i ha demanat al govern central i a la Generalitat que es posen a treballar “immediatament” perquè el projecte tire endavant.

  A més, Català ha afirmat que l’ampliació nord “és necessària i té una inversió privada de 1.000 milions d’euros”, i ha criticat el “bloqueig” de l’ampliació per part de Compromís. “Perdre eixa inversió, quan altres grans ports com els de Rotterdam, Barcelona o Portugal estan fent-les, seria una pèrdua d’oportunitats per als valencians”.

  Giner acusa Compromís d’usar el Port com a “cortina de fum” de la contaminació de la costa

  Comparteix postura amb la portaveu municipal popular el seu homòleg de Ciutadans, que ha reclamat “prudència” a l’alcalde en la qüestió de l’accés nord perquè el Port “és la principal empresa de la ciutat i crea de forma directa i indirecta vora 37.000 llocs de treball”.

  Giner ha denunciat que “Compromís ha utilitzat el Port com a cortina de fum per a amagar el greu problema que té amb la contaminació de les aigües” de les platges. El portaveu municipal de Cs ha lliurat a Martínez unes analítiques encarregades pel partit taronja que, segons ha apuntat, mostren que “han donat positiu” les aigües de la desembocadura del riu, per la qual cosa “la contaminació no ve del port”.

  Ribó insistix en l’accés ferroviari 

  En resposta als portaveus municipals de PP i Cs, Ribó ha insistit que la solució als accessos al Port de València passa per un accés ferroviari connectat amb el corredor mediterrani. “És el que mereix València, així com ho tenen els ports més potents del món en ple segle XXI”, ha argumentat. Segons l’alcalde, l’Ajuntament “ha de defensar la dinamització econòmica de la ciutat i alhora els seus barris”.

  Ribó ha afegit que té “més trellat” el que diu Giner perquè “almenys ha demanat el projecte de l’accés nord de l’Autoritat Portuària per a poder valorar-lo”. En canvi, segons l’alcalde, el PP “es plega sense qüestionar res als interessos d’una gran empresa” sense pensar en “la qualitat de vida” de la ciutat.

  L’alcalde de València també s’ha referit als problemes de l’aigua de la costa de la ciutat de què ha parlat Giner. “És paradoxal, ja que el seu partit va sol·licitar un informe tècnic independent que assegura que la qualitat de l’aigua a València és excel·lent”, ha replicat.