• Un de cada quatre agricultors valencians va perdre el treball l'últim any

  Notícies Economia | 29/07/2020 14:19
  À Punt NTC

  Un de cada quatre agricultors valencians va perdre el lloc de treball l'últim any, segons una anàlisi de Fedea a partir de les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) publicada aquest dimecres. A més, l'estudi revela que huit de cada deu ocupacions destruïdes en l'últim any van afectar treballadors temporals i persones amb estudis secundaris.

  Fedea destaca que la destrucció d'ocupació entre els treballadors temporals es va situar en el 21%, “nivells mai aconseguits en la gran recessió”. En general, la pèrdua d’1,2 milions d'ocupacions l'últim any suposa una destrucció interanual del 6,1% en termes relatius, únicament comparable amb l'observada el 2009, que va ser del 7,2%.

  Segons ressalta Fedea, una de cada quatre persones en aquest sector a Astúries, Comunitat Valenciana, Navarra i el País Basc perden el lloc de treball. A més, les dades de l'EPA revelen que l'agricultura a Madrid i a Balears s'ha reduït un 40%. Destaca també la destrucció d'ocupació en el sector de la construcció a Astúries i Castella-la Manxa, del 31% i del 19%, respectivament.

  Per contra, algunes comunitats van registrar nivells d'ocupació més alts en el segon trimestre en relació al mateix període de 2019 en determinats sectors. Així, La Rioja, Canàries i Múrcia van elevar l'ocupació en l'agricultura un 37%, un 22% i un 12%, respectivament.