La Font de la Figuera reclama el pagament per la utilització del sòl públic a les energètiques

A aquest i altres xicotets municipis els empara la llei d'autonomia local, per això esperen una sentència favorable.

VÍDEO | La Font de la Figuera reclama el pagament per la utilització del sòl públic a les energètiques.

Cobrar per l'ús del sòl públic que fan les empreses distribuïdores d'energia, gas o aigua: és la lluita de xicotets municipis com la Font de la Figuera. Després d'una llarga batalla legal, l'Ajuntament espera que la justícia li done de nou la raó i poder ingressar, per fi, vora 50.000 euros anuals.

Alguns xicotets municipis lluiten per cobrar per l'ús de sòl públic que fan les empreses distribuïdores d'energia, gas o aigua dins dels seus termes municipals. És el cas de la Font de la Figuera on, després d'una llarga batalla legal, l'Ajuntament espera que la justícia li done de nou la raó i poder ingressar, per fi, vora 50.000 euros anuals.

Una de les principals raons que addueix l'alcalde, Vicent Muñoz, és que les infraestructures destinades a aquesta distribució, com ara els pals de la llum, "tenen un impacte visual enorme" en el paisatge i, per tant, pensen que ha d'existir un retorn cap al municipi, ja que les empreses s'aprofiten del sòl.

En alguns casos les empreses es neguen a pagar aquesta taxa, com ha ocorregut a la Font de la Figuera que ha acabat als tribunals, emparat per la llei d'autonomia local. Després de diverses sentències favorables, Red Eléctrica Española ha imposat un recurs de cassació, i serà el Tribunal Suprem el que tindrà l'última paraula.

També tenen en marxa més processos judicials per les taxes d'altres empreses com Enagás o Iberdrola. Tot comptat, poden suposar ingressos anuals de vora 50.000 euros. Fins ara, ja arrosseguen un deute de més de 200.000 euros des de 2015.

També et pot interessar

stats