• Puig aposta per reforçar les campanyes de promoció turística al Regne Unit

  Notícies Eleccions 2019 | l’ Alacantí | 14/04/2019 20:57
  À Punt NTC
  El Palau de Benalua, seu de l’Institut de Memòria Democràtica

  El candidat del PSPV a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat aquest diumenge Benidorm, on ha proposat mesures per a reforçar les campanyes de promoció turística al Regne Unit pel Brexit. 

  El líder dels socialistes valencians ha afirmat que, si revalida el càrrec de president, aplicarà noves polítiques turístiques que afavorisquen la desestacionalització. També apostarà per la innovació i la sostenibilitat en el sector. 

  Autogestió dels ports de la Comunitat Valenciana

  Ximo Puig també ha anunciat que si guanya les eleccions treballarà per a atorgar "autonomia" de gestió a tots els ports de la Comunitat Valenciana. Puig ha argumentat que "el ports tenen una potencialiat enorme" i per això ha remarcat que el "centralisme" en la gestió d'aquestes infraestructures "no és intel·ligent".

  Al març Puig va anunciar que el port de Dénia seria el primer a gestionar-se de manera autònoma. Ara proposa estendre el model d'autogestió de Dénia a la resta de ports per a millorar-ne l'eficiència.

  El Palau de Benalua, seu de l’Institut de Memòria Democràtica 

  Aquest 14 d’abril, el candidat a la presidència de la Generalitat pel PSPV ha reivindicat els valors de la república. El líder del PSPV ha anunciat que l’Institut de Memòria Democràtica i el Centre de Documentació de la Memòria Democràtica s’instal·laran en el palau de Benalua, antiga presó, en la qual va morir Miguel Hernández. Actualment aquest edifici alberga les instal·lacions dels jutjats d’Alacant. 

  Puig ha explicat que aquest edifici serà a més un espai per a exposicions, i hi haurà trobades internacionals sobre memòria. De fet, ha indicat que aquest projecte reflecteix “una mirada de reconciliació, de retrobament” perquè ha dit que “sense memòria no hi pot haver reconciliació”.