• Ciutadans guanya en nou ajuntaments del centre i el sud

  Notícies Eleccions 26M | 30/05/2019 10:00
  À Punt NTC

  Quasi una desena d'ajuntaments de la Comunitat Valenciana seran, previsiblement, governats per Ciutadans. En concret, la formació ha guanyat a Castalla (Alcoià), Daia Nova (Baix Segura), la Granja de Rocamora (Baix Segura), Barx (Safor), Loriguilla (Camp de Túria), i, amb majoria absoluta, al Castell de Guadalest (Marina Baixa), Cofrents (Vall de Cofrents-Aiora), Caudete de las Fuentes (Plana d'Utiel-Requena) i Llanera de Ranes (Costera). 

  Forts a València i Alacant

  Cap localitat de les comarques del nord ha aconseguit una presència majoritària que, en principi, facilite el govern a Ciutadans. Uns resultats que es troben en línia amb les regidories aconseguides per províncies: Ciutadans ha passat de 113 a 152 a València, de 79 a 128 a Alacant i a Castelló de 30 a 33, segons les dades facilitades pel mateix partit. El còmput total de regidories per al partit és "positiu" per al portaveu a les Corts, Toni Cantó, que ha destacat el creixement experimentat a la Comunitat Valenciana “on s’ha passat de 222 regidors el 2015 a 313 ara”.

  Amb aquests resultats, Cantó ha assenyalat que a la ciutat d'Alacant seran "decisius en la governabilitat" i, sobre possibles acords en els municipis en els quals tenen representació, ha afirmat: "ja veurem com es desenvolupen els esdeveniments, però, de moment, estem contents i optimistes".