• La reunió entre PSPV i Compromís enceta les negociacions de govern a Elx

  Notícies Eleccions 26M | el Baix Vinalopó | 04/06/2019 14:15
  À Punt NTC
  Reunió entre el PSPV i Compromís, aquest dimarts

  Reunió entre el PSPV i Compromís, aquest dimarts

  Aquest dimarts s'ha iniciat la ronda de reunions per a tancar possibles pactes de govern a Elx, el Baix Vinalopó. El PSOE, que va aconseguir dotze regidors en les eleccions municipals del 26 de maig, a només dos de la majoria absoluta, s'ha reunit aquest matí amb Compromís.

  Tot i que podrien governar en solitari, com ja van apuntar al llarg de la campanya electoral, els socialistes il·licitants han establert un calendari de reunions amb altres formacions polítiques, especialment Compromís, per a garantir que arriben "amb possibilitats" al 15 de juny, data en què es constitueixen les corporacions municipals en tot el territori espanyol, segons ha explicat Ramón Abad, vicesecretari general del PSPV a Elx. Abad ha insistit, tot i això, que l'última paraula respecte a un possible pacte de govern la té la militància.

  La reunió amb la coalició taronja ha tingut lloc aquest dimarts de matí a la seu socialista. Damunt la taula estava l'objectiu de reeditar el pacte progressista que es va tancar el 2015 i ha estat vigent durant tota la legislatura. La portaveu de la comissió negociadora de Compromís d'Elx, Esther Díez, ha afirmat que allò "normal" seria "continuar amb aquest govern progressista en el qual Compromís ha marcat punts fonamentals".

  El calendari de reunions dels socialistes il·licitans continuarà dijous amb Ciutadans, una formació que en la legislatura passada no va formar part del govern local, però que sí que va dornar suport als pressupostos municipals.