• La Viquipèdia "estima" les Falles

  Notícies Cultura | 16/03/2019 12:20
  À Punt NTC
  Millor foto edició 2018: falla Borrull Socors de València 2018

  Millor foto edició 2018: falla Borrull Socors de València 2018 / Sebas Marín

  El Museu Valencià d’Etnologia, Amical Wikimedia i Wikimedia Espanya organitzen Wiki Loves Falles, un concurs de fotografia en què s’il·lustren els monuments de falles o aspectes socials de la festa. Aquesta iniciativa es fa en paral·lel amb el concurs Wiki Loves Folk, un concurs fotogràfic sobre festes d’interés turístic. El certamen també disposa de la col·laboració de l’Associació d’Estudis Fallers.

  La iniciativa s’organitza amb dues categories: millor fotografia d’una falla i millor fotografia d’una activitat fallera. En ambdues categories podran participar falles de qualsevol localitat on se celebren les Falles. Els premis consisteixen en dos lots de llibres editats pel Museu Valencià d’Etnologia. A més d’això, les imatges guanyadores i una selecció de les millors fotos pujades, s'exhibiran en una mostra al pati del museu. Com que la mostra forma part de Wiki Loves Folk, des d’ara fins desembre és possible que els participants puguen rebre nous premis. Al web de la Viquipèdia s’explica com participar en el concurs. 

  18 anys de Viquipèdia

  Aquest dissabte 16 de març, la Viquipèdia també està d’enhorabona: tal dia com hui del 2001 va nàixer la Viquipèdia en català-valencià. Per a celebrar-ho, l’enciclopèdia convida els usuaris a fer-hi regals en forma d’articles. Del 16 al 19 de març, aquelles persones que participen en aquesta convocatòria entren en el sorteig de tres tasses d’esmorzar amb la inscripció “Jo hi he editat un article! #Viquipèdia18".