• Front comú del comité d'empresa de Ford Almussafes per a defensar la viabilitat de la planta

  Notícies | 07/11/2019 22:03
  À Punt NTC

  Imatge d'arxiu de la factoria Ford d'Almussafes / Efe

  Acord històric entre els quatre sindicats del comité d'empresa de la factoria Ford d’Almussafes, davant de les serioses repercussions que pot tindre el trasllat de la producció de motors als Estats Units anunciat fa uns dies. Els sindicats han acordat traslladar a la direcció europea de la companyia el rebuig a aquesta decisió empresarial

  Segons ha ressaltat el representant de la CGT, Mariano Bosch, és la "primera vegada en molt de temps" que els quatre sindicats acorden una posició comuna en un comité d'empresa. Aquest consens atípic evidencia com de "complicada" és la situació.

  Els sindicats han establit les bases d’un comunicat conjunt, que faran arribar a la direcció de l’empresa. La pròxima setmana, en una nova reunió, acabaran de perfilar-lo per a fer-lo arribar als directius europeus de Ford. 

  Compromís amb la fàbrica d’Almussafes

  Bosch s’ha mostrat esperançat que la direcció europea “es comprometa” amb la planta valenciana i que aporte nous projectes per a mantindre l'ocupació després del cessament de producció dels motors Ecoboost de 2.0 i 2.3 litres en 2024.

  El secretari general de CCOO a la planta, José Arocas, ha considerat que la situació és "molt seriosa" i ha incidit en la necessitat que l'empresa aporte "càrrega de treball" a la planta valenciana. 

  D’altra banda, el comité d’empresa ha ratificat el nou expedient de regulació temporal d’ocupació que està aplicant la companyia.