• La Covid-19 desploma les exportacions vora un 40% en abril

  Notícies | 18/06/2020 14:54
  À Punt NTC

  Una foto d'arxiu del port de València

  El mes d'abril va ser el més dur de la pandèmia per a l'activitat econòmica, sobretot, en la primera meitat, període en què el govern espanyol va limitar l'activitat als serveis essencials. Les dades d'exportacions del mes d'abril del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme evidencien el fort impacte de la pandèmia a Europa. Les exportacions valencianes s'afonaren un 39,4%, en línia amb la mitjana del conjunt d'Espanya (-39,3%).

  L'informe del Ministeri mostra que només les vendes a l'exterior d'alimentació, begudes i tabac van estirar de les exportacions autonòmiques, amb un augment del 15,4% interanual. De fet, aquest va ser el primer sector exportador valencià al mes d'abril.

  La Comunitat Valenciana va ser a l’abril la quarta autonomia exportadora, amb un 10,4% del total espanyol. D'altra banda, les dades del primer quadrimestre matisen la forta caiguda de les vendes a l'exterior, ja que entre gener i abril, la Comunitat Valenciana va exportar un 10,4% menys que un any abans, una caiguda dos punts inferior a la mitjana estatal. A més, la Comunitat Valenciana va ser durant els quatre primers mesos de l'any la tercera autonomia exportadora, sols per darrere d'Andalusia i Catalunya i les vendes valencianes a l'exterior representaren un 11,3% del total espanyol.

  El desglossament de les dades exportadores indiquen la bona marxa de les operacions d'alimentació, begudes i tabac, mentre que mostren la mala evolució de les exportacions del sector de l’automòbil, que van caure un 37,5%.