Acord per a tornar a classe al setembre amb activitat presencial com a "principi general"

Madrid i el País Basc son les úniques autonomies que han rebutjat la proposta del Ministeri.

Alumnes es preparen per a les proves de selectivat

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha explicat que l'obligació de les administracions és assegurar una tornada a l'educació presencial segur. Així, ha anunciat un acord entre el govern espanyol i totes les comunitats autònomes, a excepció de Madrid i Euskadi, que estableix que el pròxim curs la tornada a classe es produirà al setembre, com és habitual, amb l'activitat presencial com a "principi general". "Tenim un gran repte, però també tenim un gran compromís en la comunitat educativa, especialment en els alumnes", ha dit la ministra.

L'acord estableix que el curs 2020-2021 tindrà 175 jornades lectives, i els centres educatius adaptaran les seues programacions didàctiques per a "recuperar els aprenentatges imprescindibles no aconseguits" durant els mesos d'ensenyament a distància pel coronavirus.

Amb aquest acord, les comunitats autònomes assumeixen l'elaboració de protocols d'actuació per a garantir la higiene, neteja i el control sanitari en els centres. Aquest treball el realitzaran juntament amb els serveis de prevenció de riscos laborals, i inclourà mesures específiques per a l'atenció de les persones incloses en el grup de risc.

Les comunitats també s'encarregaran de preparar els plans de contingència davant les "eventualitats" que puga provocar l'evolució de la pandèmia en el desenvolupament del curs escolar. A més, hauran de prendre "les mesures necessàries" perquè els centres mantinguen els seus serveis de transport i menjador escolar "en condicions de seguretat".

El govern transferirà 2.000 milions d'euros a les autonomies a fons perdut per a facilitar aquesta feina i cada administració haurà de decidir a què destina els fons. A més, el govern iniciarà un programa de cooperació per millorar la dotació tecnològica dels centres i l'alumnat, i un programa de cooperació per a donar suport als alumnes que més ho necessiten.

També et pot interessar

stats