12 agents d'intel·ligència russos imputats per piratejar la campanya de Clinton
El Departament de Justícia dels Estats Units diu que no hi ha proves que la maniobra afectara el resultat de les eleccions.
L'anomenada trama russa, la presumpta connexió de l'entorn del president dels Estats Units, Donald Trump, amb Moscou per a guanyar les eleccions de 2016, obri un nou capítol, després que el fiscal que investiga el cas, Robert Mueller haja imputat 12 oficials de l'agència militar d'intel·ligència russa. Estan acusats de furtar i divulgar documents del Partit Demòcrata i de la campanya d'Hillary Clinton per a interferir en els comicis presidencials.
Els imputats, que presumiblement resideixen a Rússia, estan acusats de delictes informàtics, robatori d'identitat i llavat de diners. Suposadament, van utilitzar servidors dels Estats Units per a crear dos perfils falsos en Internet i comunicar-se amb ciutadans nord-americans, un d'ells pròxim a la campanya de Trump, i van divulgar la informació robada. Gran part d'aquests correus sostrets els va publicar Wikileaks, tot i que l'escrit judicial no l'esmenta pel seu nom, sinó amb el d'Organització 1. Entre juliol i octubre de 2016, va difondre fins a 50.000 documents.
El Departament de Justícia assegura que la maniobra no va afectar el resultat dels comicis, i que no hi ha proves que cap nord-americà coneguera els fets. La imputació sí que implicaria directament el govern rus, només dos dies abans de la cimera que celebraran a Hèlsinki Donald Trump i Vladímir Putin. Trump ha insistit aquest divendres que la investigació és una "caça de bruixes".