• VÍDEO | Borrell liderarà les polítiques d'ampliació de la UE, defensa i ajuda humanitària

  Notícies Món | 10/09/2019 23:14
  À Punt NTC

  El ministre d'Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell, treballarà per a reforçar el pes d'Europa al món i assumirà responsabilitats en cooperació, Àfrica, ampliació i defensa. Borrell, com a pròxim alt representant de política exterior i de seguretat comuna de la UE i un dels huit vicepresidents de la pròxima Comissió Europea encapçalada per l'alemanya Ursula von der Leyen, assumirà una "cartera enorme i serà el responsable per a una Europa més forta al món", segons ha destacat Von der Leyen

  Von der Leyen ha demanat a Borrell "reforçar la capacitat de la Unió per a actuar de manera autònoma i promoure els seus valors i interessos a tot el món". També garantirà que "tot el treball vinculat a la defensa és coherent i consistent", després de reconéixer que cal fer "passos decidits els pròxims cinc anys cap a una Unió de la Defensa Europea". 

  Acostar els Balcans, un dels principals objectius

  La presidenta electa de l'executiu comunitari ha subratllat la importància dels Balcans per a Europa i ha assegurat que la cooperació amb aquesta regió serà "un dels principals objectius" del seu mandat.