• El Japó detecta 88 casos més del nou coronavirus en un creuer que acaba la quarantena el dimecres

  Notícies Món | 18/02/2020 15:40
  À Punt NTC
  Les autoritats japoneses han fet el test del virus a la totalitat de les persones que segueixen a bord del Diamond Cruise

  Les autoritats japoneses han fet el test del virus a la totalitat de les persones que segueixen a bord del Diamond Cruise / Efe

  Les autoritats del Japó han detectat 88 nous casos de coronavirus (COVID-19) en el creuer que es troba al port de Yokohama, xifra que eleva a 542 els contagis a bord. Es dona la circumstància que aquest dimecres acaba la quarantena a què s'havia sotmés els passatgers i que està previst que desembarquen aquells que no hagen contret el virus.

  Les autoritats japoneses han fet el test del virus a la totalitat de les persones que segueixen a bord del Diamond Cruise des que aquest va ser declarat en quarantena el dia 3 de febrer amb 3.700 persones a bord.

  A tots els passatgers i tripulants del vaixell que han anat donant positiu se'ls ha traslladat a centres mèdics, mentre que la resta s'han vist obligats a estar en quarantena, amb l'excepció d'ancians i persones amb complicacions de salut, als quals es va evacuar la setmana passada.

  A més, els Estats Units ha decidit repatriar els 380 ciutadans seus que estaven a bord del vaixell, amb l'objectiu de protegir "la seguretat i el benestar" d'aquests, segons va dir l'ambaixada d'aquell país al Japó. També han repatriat els seus ciutadans els governs de Corea del Sud, Hong Kong, les Filipines, Israel, Itàlia i el Canadà.

  Sense comptar els contagis en el Diamond Cruise, els casos de COVID-19 al Japó superen ja el mig centenar, amb una desena de noves infeccions confirmades a Tòquio i en altres parts del país.