• El Partit Socialdemòcrata Alemany proposa un impost al patrimoni i consagra el gir a l'esquerra

  Notícies Món | 08/12/2019 18:46
  À Punt NTC
  Els líders de l'SPD, Norbert Walter-Borjans i Saskia Esken, durant el discurs de tancament del congrés del partit a Berlín

  Els líders de l'SPD, Norbert Walter-Borjans i Saskia Esken, durant el discurs de tancament del congrés del partit a Berlín / Annegret Hilse (Reuters)

  Aquest diumenge el Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD) ha aprovat en el congrés celebrat a Berlín una proposta per a reintroduir l'impost al patrimoni per a fortunes a partir de dos milions d'euros. La decisió evidència el gir a l'esquerra de la formació. 

  L'impost de patrimoni no es recapta a Alemanya des dels anys 90, després d'una sentència aprovada pel Tribunal Constitucional que obligava a una reforma, la qual ha estat ajornada des d'aleshores.

  L'SPD afirma que durant el temps que l'impost no s'ha recaptat han crescut les desigualtats en la distribució de la riquesa i aposten per portar a terme una reforma que el torne a introduir.

  Tanmateix, la resolució del congrés admet que la reintroducció del tribut és un objectiu a llarg termini, ja que no es podrà obtindre amb l'actual majoria en el Bundestag.