• El Regne Unit imposarà quarantena de 14 dies als viatgers

  Notícies Món | 22/05/2020 19:56
  À Punt NTC

  La ministra de l'Interior del Regne Unit, Priti Patel / Reuters.

  El govern britànic ha anunciat aquest divendres que imposarà una quarantena de catorze dies als viatgers que arriben al país a partir del 8 de juny, per a tractar d'evitar nous brots de coronavirus procedents de l'estranger. Estaran exempts de la mesura els viatgers que arriben d'Irlanda i alguns treballadors, com sanitaris, transportistes i temporers contractats per a l'agricultura.

  La ministra de l'Interior, Priti Patel, ha indicat que la policia farà controls domiciliaris aleatoris per a comprovar que es compleix la quarantena i, en cas de saltar-se-la, s'imposarà una multa de 1.000 lliures a Anglaterra (1.120 euros). Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord establiran sancions pròpies.

  D'aquesta manera, totes les persones que arriben al Regne Unit amb avió, tren o vaixell des del 8 de juny hauran d'emplenar un formulari amb les dades personals, els seus plans de viatge i informar la policia duanera de la direcció on tenen previst aïllar-se. Hotels, així com cases d'amics i familiars, seran llocs acceptats per a la quarantena però, si el lloc triat pels viatgers no reuneix els requisits necessaris, estaran obligats a romandre dues setmanes en "instal·lacions posades a la seua disposició pel govern britànic", ha afirmat Patel.

  El Regne Unit s'uneix així a una decisió que han pres anteriorment executius europeus. Així i tot, Patel ha assenyalat que es revisarà l'estratègia cada tres setmanes i es preveu la possibilitat d'acordar "ponts aeris" amb països que tinguen "baixos nivells de transmissió".