• VÍDEO | El Tribunal d’Apel·lació d’Escòcia declara il·legal suspendre el Parlament britànic

  Notícies Món | 11/09/2019 23:14
  À Punt NTC

  Manifestació anti-Brexit davant del Palau de Westminster, aquest dimarts a Londres / Peter Nicholls (Reuters)

  El Tribunal d’Apel·lació d’Escòcia ha declarat il·legal la decisió del primer ministre britànic, Boris Johnson, de suspendre el Parlament del Regne Unit en el període previ a l’eixida del país de la Unió Europea (UE).

  Els tres jutges que componen la cort d’apel·lació de major rang del país han revocat així una resolució anterior, emesa a principis de setembre, la qual dictaminava que el tancament sí que era legal. Queda en suspens, així, la decisió del Parlament de tancar les portes després que la majoria de la cambra tombara per segona ocasió l’objectiu del primer ministre, Boris Johnson, d’un avançament electoral.

  Proposen reviure l’acord de May

  Diputats i diputades dels principals partits britànics han defés aquest dimarts recuperar una versió de l’acord amb la Unió Europea al qual va arribar l’exprimera ministra, Theresa May. Aquest tractava de materialitzar el Brexit en la data prevista del 31 d’octubre.

  Representants del Partit Laborista, el Partit Conservador i el Liberal Demòcrata han presentat un grup de treball batejat com a Diputats per un acord, l’objectiu del qual és pressionar perquè es ratifique un pacte abans que el govern es veja obligat per llei a sol·licitar una nova pròrroga. Els parlamentaris proposen replantejar alguns aspectes del pacte de May, rebutjat en tres ocasions pel Parlament a principis d’any, per a tornar-lo a sotmetre a votació.