• L'oposició veneçolana rebutja participar en les eleccions legislatives

  Notícies Món | 02/08/2020 20:06
  À Punt NTC
  Imatge d'arxiu de Juan Guaidó / Efe

  Imatge d'arxiu de Juan Guaidó / Efe

  Els 27 partits que conformen el gruix de l'oposició veneçolana, que inclou tots els que actualment tenen representació parlamentària al marge del Gran Pol Patriòtic Simón Bolívar chavista, han acordat aquest diumenge no presentar-se a les eleccions legislatives del pròxim 6 de desembre per considerar-les un frau.

  En un comunicat conjunt, afirmen que han esgotat tots els seus esforços en l'àmbit nacional i internacional i que les autoproclamades “organitzacions polítiques democràtiques” veneçolanes consideren la convocatòria un frau electoral convocat pel “règim de Maduro”.

  Entre els partits de l'oposició signants del document es troben els quatre que componen l'anomenat G4: Primer Justícia, del qual forma part Henrique Capriles; Voluntat Popular, que lidera Leopoldo López; així com els socialdemòcrates Acció Democràtica i Un Nou Temps.

  La coalició electoral Gran Pol Patriòtic Simón Bolívar, liderada pel Partit Socialista Unit de Veneçuela, confia que les “forces revolucionàries” obtindran una victòria “contundent” que permetrà un aprofundiment democràtic de la societat veneçolana.