MeTooEP: històries d'assetjament sexual a l'Eurocambra

Un grup d'assistents parlamentàries critica un “sistema insuficient de protecció a la víctima” i una “mala gestió” de les denúncies en la institució.

MeTooEP: històries d\'assetjament sexual a l\'Eurocambra
MeTooEP: històries d'assetjament sexual a l'Eurocambra

El grup de treballadors del Parlament Europeu MeTooEP ha llançat aquest dimarts un blog en què explica, sense donar noms, algunes històries d'assetjament sexual a l'Eurocambra. Ho han fet com a resposta a un “sistema insuficient de protecció a la víctima” i una mala gestió de les denúncies en la institució.

La presentació ha estat a càrrec d'assistents parlamentàries de diverses nacionalitats i partits polítics, i Arantxa Calvera, de nacionalitat espanyola, ha recordat que “no existeix oficialment cap denúncia d'assetjament sexual” en la institució europea, ja que, segons ha dit, “el sistema no funciona i les víctimes no se senten protegides per a denunciar”.

A més, les portaveus han assenyalat que, per les circumstàncies de l'entorn laboral, amb una plantilla de 7.000 persones, tres seus i missions que impliquen setmanes fora de casa, “es donen les condicions perquè puga passar i el Parlament Europeu hauria de posar en marxa mesures efectives perquè no passe”. Així mateix, han destacat que els eurodiputats tenen una “impunitat absoluta” i “es protegeixen entre ells”. Els assetjadors, han afegit, “no se senten cohibits per a canviar d'actitud perquè saben que no afectarà la seua carrera perquè la víctima no dirà res”.

Per a combatre l'abús i l'assetjament, les autores de les històries de MeTooEP sol·liciten una avaluació externa del funcionament dels dos comités d'assetjament del Parlament Europeu, així com una “finestra única” amb advocats i metges que s'ocupe de les queixes de les dones. En el blog, a més de publicar els testimonis, s'ofereixen consells sobre com actuar en cas d'assetjament.

També et pot interessar

stats