• Un centenar de morts en bombardejos al nord de Síria

  Notícies Món | 09/06/2019 08:47
  À Punt NTC

  És la major escalada de violència en el marc de la guerra siriana des de l'estiu de 2018 / Khalil Ashawi (Reuters)

  Més de 110 combatents de les forces governamentals i de faccions opositores han mort aquest dissabte en nous combats al nord de la província de Hama. A Idlib, han mort quatre civils, tres d'ells víctimes d'atacs aeris de l'exèrcit sirià, i un altre en un atac dels opositors. 

  Des de fa tres dies, els dos bàndols s'estan enfrontant a la regió de Hama per a tractar de guanyar terreny a l'adversari. Des de dijous, han mort 215 combatents, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans. 

  Idlib està controlada en la pràctica totalitat per grups islamistes i altres que operen sota el paraigua de l'Exèrcit Sirià Lliure, que intenta expandir els seus dominis cap a l'oest de la província. Aquesta ofensiva és la major escalada de violència en el marc de la guerra siriana des de l'estiu de 2018 i ha suscitat la preocupació internacional a causa de la possibilitat que s'accentue la crisi humanitària. Nacions Unides apunta que més de 200.000 persones s'han vist obligades a fugir de la violència a Idlib des que van començar els atacs al final d'abril.