El transgressor perfil en TikTok de la Galeria dels Uffizi duplica les visites més joves

La Generació Z representa al voltant d'un 40% de les visites del museu.

VÍDEO | El transgressor perfil en TikTok de la Galeria dels Uffizi duplica les visites més joves

La Galeria dels Uffizi (Florència) ha revolucionat la forma de comunicar-se i promocionar-se dels museus des que obriren el seu perfil en TikTok en el passat 28 d'abril.

El museu més visitat d'Itàlia, que posseeix una de les col·leccions més famoses d'art clàssic del món, va decidir que necessitava augmentar la seua presència a les xarxes socials durant el confinament per a poder seguir en contacte amb el seu públic i va pensar que TikTok era un canal molt "democràtic" que els permetria arribar al públic "més difícil" per a les galeries d'art i majoritari en aquesta xarxa social: els adolescents.

Sis mesos després, el perfil @uffizigalleries ja té vora 60.000 seguidors que consumeixen assíduament els seus continguts humorístics i irònics en els quals combinen algunes de les millors obres de la història de l'art amb la gran varietat de possibilitats d'edició de vídeo que ofereix la xarxa social més de moda ara mateix.

Aquesta combinació de l'art clàssic amb les últimes tecnologies ha sigut una aposta arriscada però guanyadora, ja que el seu èxit en les xarxes s'ha traslladat a la taquilla de les galeries, que ha vist augmentar els visitants de la generació Z (persones nascudes entre meitat de la dècada de 1990 i la de 2000) fins a representar el 45% del total.

Art clàssic, pandèmia i influencers: una combinació guanyadora

En les primeres publicacions utilitzaven algunes de les obres d'art més famoses del museu per a bromejar sobre la pandèmia, com una en què els famosos Ducs d'Urbino, de Piero della Francesca, parlen de fer una passejada de 200 quilòmetres quan no es podia eixir de casa, o una altra en què la Venus de l'Al·legoria de la Primavera de Botticelli ix escridassant totes les figures del quadre perquè no estan respectant la distància de seguretat.

A poc a poc, la temàtica de les publicacions ha anat fent-se més variada, però sense deixar d'utilitzar les seues obres d'art. Com en un dels últims vídeos en què expliquen la disputa entre Michelangelo Buonarrotti i el banquer Angelo Doni pel preu del famós quadre Tondo Doni, o un altre en el que la influencer Chiara Ferragni posa en diferents estances de les galeries i que va fer créixer les visites del jovent en un 27%.

També et pot interessar

stats