• Vora 30 morts i desenes de persones desaparegudes en els incendis a l'oest dels EUA

  Notícies Món | 13/09/2020 15:05
  À Punt NTC
  Imatge d'un veïnat de Phoenix, Oregon, després del pas del foc. / Adrees Latif (Reuters)

  Imatge d'un veïnat de Phoenix, Oregon, després del pas del foc. / Adrees Latif (Reuters)

  Les autoritats locals han informat aquest dissabte de tres nous morts per un dels múltiples grans incendis que es registren a l'oest dels EUA, la qual cosa eleva a 28 el total de defuncions pels focs que cremen des de mitjan agost, encara que s'espera que la xifra augmente perquè hi ha desenes de persones desaparegudes.

  Pel que fa a les persones evacuades, el govern d'Oregon ha admés un error en la informació que havia distribuït, segons la qual fins a mig milió de persones havien sigut afectades, i ha reduït el nombre de persones desplaçades a 40.000.

  La xifra de 500.000 persones, un 10% de tota la població d'Oregon, no és la de les persones que ja han sigut evacuades, sinó que fa referència a la població a la qual s'ha informat perquè es prepare per a eixir de casa en cas que siga necessari.

  La major part dels focs es van declarar a mitjan agost a causa d'una tempesta elèctrica gens habitual a la regió, i des de llavors la sequedat, els forts vents i les altes temperatures han fet que s'estenguen a gran velocitat.