La presidenta de la Comunitat de Madrid dimiteix

Rajoy diu que la dimissió era “obligada” després que s’haja publicat el suposat furt de Cifuentes en un supermercat el 2011.

Cristina Cifuentes durant la roda de premsa oferida hui en la qual ha anunciat que dimiteix com a presidenta de la Comunitat de Madrid
Cristina Cifuentes durant la roda de premsa oferida hui en la qual ha anunciat que dimiteix com a presidenta de la Comunitat de Madrid / Emilio Naranjo (EFE)

Cristina Cifuentes no ha pogut aguantar la pressió i ha anunciat que dimiteix com a presidenta de la Comunitat de Madrid. La dirigent ha pres la decisió després de setmanes en què ha estat involucrada en l'escàndol de la falsificació del màster a la Universitat Rey Juan Carlos. A això s’afegeix que s’ha publicat una informació en la qual se li atribueix un suposat furt en un supermercat el 2011.

 

La ja expresidenta de la Comunitat de Madrid ha assegurat, en una compareixença en què no ha admés cap pregunta, que pren la decisió per a evitar que “l'esquerra radical” governe la comunitat autònoma i “pose en risc” la gestió duta a terme pel Partit Popular durant els tres anys de legislatura. No obstant això, no ha aclarit si renuncia al càrrec com a presidenta del PP de Madrid. 

Fonts del govern autonòmic de Madrid han informat que el conseller de Presidència i Justícia, Ángel Garrido, fins ara número dos de Cifuentes, presidirà en funcions la Comunitat fins que es convoque el ple d'investidura de la nova direcció regional.

La dimissió de Cifuentes, que ha afirmat que abandona el càrrec “amb el cap ben alt” i “orgullosa”,  ja ha desencadenat les primeres reaccions. En assabentar-se'n, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que l'expresidenta de Madrid ha fet “el que havia de fer” perquè la dimissió era “obligada”. Ha afegit, a més, que ara comença “una nova etapa” per a la Comunitat de Madrid. 

Justament aquest dimecres Rajoy havia donat l'orde que Cifuentes dimitira abans del ple del Congrés sobre les esmenes a la totalitat al projecte dels pressupostos generals de l'Estat per al 2018, segons han informat a Europa Press fonts del Partit Popular.

 

Cifuentes, d’altra banda, ha manifestat que tenia pensat fer pública la dimissió després de la recepció institucional del 2 de Maig, Dia de la Comunitat de Madrid. La difusió aquest dimecres d'un vídeo del 2011 en què apareix mostrant el contingut de la seua bossa de mà al personal de seguretat d'un comerç de Vallecas ha fet precipitar els fets. 

Vídeo del presumpte furt de Cifuentes que ha divulgat OK Diario

Suposat furt en un supermercat

 

La gravació mostra la dirigent popular com a sospitosa d'un furt de cosmètics, encara que el vigilant de seguretat que la va sorprendre ha afirmat que no hi hagué denúncia policial perquè al final Cifuentes va pagar les cremes. Cifuentes mateix s'ha referit a l'incident del supermercat com un "error involuntari" en una compra. 

La publicació del vídeo, difós en exclusiva per OK Diario, ha significat un colp per a Cifuentes, que ha explicat que abandona la presidència de la Comunitat de Madrid abans del que havia previst, perquè “com a conseqüència del que ha passat hui hi entren factors personals”. La política ha insistit que ha estat sotmesa durant 35 dies a una exposició “permanent” i a un “linxament de matí, vesprada i nit”. “S'ha traspassat una línia”, ha afegit. 

També et pot interessar

stats