Ábalos defensa els pressupostos com "els més avantatjosos" per a la Comunitat Valenciana

Els comptes de Foment han incrementant un 51% i que es tradueixen en 433 milions d’euros.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, compareix amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos , per analitzar les inversions que els pressupostos generals de l'Estat de 2019
El president de la Generalitat, Ximo Puig, compareix amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos , per analitzar les inversions que els pressupostos generals de l'Estat de 2019 / Kai Försterling (Efe).

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha posat aquest dimarts en valor l’augment de les inversions del seu departament a la Comunitat Valenciana, que s’han incrementant un 51% i que es tradueixen en 433 milions d’euros. Després de presentar els comptes públics al president de la Generalitat, Ximo Puig, el ministre ha dit que els pressupostos són “els més avantatjosos” per a la Comunitat Valenciana i ha ressaltat, entre altres partides, la inversió en rodalia, que augmenta un 62,5% respecte a la de l’any anterior.

Així ho ha afirmat en la roda de premsa a València en què ha comparegut al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, i el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio. Prèviament, Ábalos s’ha reunit amb representants de la UGT, CCOO i la Confederació Empresarial Valenciana (CEV).

En total, Foment destinarà en 2019 un total de 1.033 milions d’euros a la Comunitat Valenciana, 433 milions més que l’any passat, de manera que es recupera i, fins i tot, se superen els nivells d’inversió pública de 2011, any en què es va situar en els 1.018 milions d’euros, segons ha subratllat el ministre.

Les comarques de València disposaran d’un pressupost de 594 milions, un 75,9% més que el 2018; les d’Alacant, de 209 milions, un 63,4% més; i les de Castelló, de 230 milions, un 71% més. A carreteres es destinen 232 milions, 89,1% més que en l’any anterior i, vinculat a la seguretat, es contemplen 93 milions d’euros per a conservació i manteniment, fet que suposa un 75,5% més que el 2018.

Pel que fa al transport marítim, el pressupost augmenta un 21,4%, i arriba als 89 milions d’euros. Mentre que l’aeri ho fa en un 92,8%, amb una dotació de 40 milions.

 

També et pot interessar

stats