Abascal avisa PP i Cs: "Sense diàleg amb Vox no hi haurà governs alternatius a l'esquerra"

El grup ultradretà no descarta sol·licitar entrar en els executius perquè amb un pacte a l'andalusa és "difícil controlar els acords pactats".

El líder de Vox, Santiago Abascal, aquest dimecres a Madrid
El líder de Vox, Santiago Abascal, aquest dimecres a Madrid / À Punt Mèdia

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha avisat el PP i Ciutadans que, si no s'assenten a la taula amb ells a dialogar, "no hi haurà governs alternatius a l'esquerra". Abascal, que ha reconegut contactes amb el líder del PP, Pablo Casado, ha destacat que Vox té la mà estesa per a formar govern en comunitats autonònomes i ajuntaments, però reclama una negociació d'àmbit estatal perquè "els tres partits hem de parlar i veure com s'apliquen les nostres polítiques".

Aquest dijous es reunirà el comité executiu nacional de Vox per a abordar les negociacions en el qual es valorarà si sol·liciten entrar en els governs. Una possibilitat que Abascal no descarta perquè "s'ha demostrat que amb un pacte a l'andalusa és difícil vetlar perquè es complisquen els acords firmats amb el PP".

Un dels governs autonòmics en joc és el de la Comunitat de Madrid. Ací, la candidata de Vox, Rocío Monasterio, ha recalcat que estan esperant que PP i Cs s'assenten amb ells en una taula a tres per a negociar la investidura de la candidata popular, Isabel Díaz Ayuso.

El PP configura els grups regionals i locals per a negociar pactes

Per la seua banda, el PP ha començat a configurar aquest dimecres els grups en els àmbits regional i local per a negociar els pactes, que seran coordinats des de la seu de Génova pel comité negociador encapçalat pel secretari general, Teodoro García Egea. Després dels resultats obtinguts el 26 de maig, els populars aspiren a governar en cinc comunitats autònomes, Madrid, Castella i Lleó, Múrcia, Aragó i Navarra, i en 23 capitals de província.

Carmena intentarà la investidura

La principal capital en joc és Madrid. L'alcaldessa en funcions i candidata de Més Madrid, Manuela Carmena, ha revelat que intentarà ser nomenada alcaldessa el pròxim 15 de juny perquè va ser la llista més votada. Tot i això, ha admés que "encara" no s'han desenvolupat "els pactes" que li permetrien continuar. Una possibilitat que Vox qualifica de resurrecció de Carmena i que atribueix als dubtes de Ciutadans.

Podem nomenarà una gestora per a Castella-la Manxa

D'altra banda, Podem ha anunciat que posarà en marxa un equip tècnic que es faça càrrec de la direcció del partit morat a Castella-la Manxa després que aquest matí el Consell Ciutadà haja dimitit en bloc pels mals resultats aconseguits en les eleccions autonòmiques del 26 de maig.

I també a Castella-la Manxa, el coordinador regional d'Esquerra Unida, Juan Ramón Crespo, ha culpat Podem dels "mals" resultats d'Unides Podem i ha posat el càrrec a la disposició de la coordinadora regional del seu partit.

També et pot interessar

stats