• Abascal avisa que la governabilitat a Espanya no és responsabilitat de Vox

  Notícies Política | 11/11/2019 19:47
  À Punt NTC

  El líder de Vox, Santiago Abascal, en la roda de premsa per a valorar els resultats electorals, acompanyat d'Iván Espinosa de los Monteros, Javier Ortega Smith i Rocío Monasterio / Javier Lizón (Efe)

  El president de Vox, Santiago Abascal, ha advertit aquest dilluns que la governabilitat no és responsabilitat de la formació perquè els espanyols els han votat per a fer oposició. En aquest sentit, ha assegurat que votaran en contra de qualsevol govern integrat pel PSOE.

  "La responsabilitat de formar govern és d'uns altres, dels que han guanyat i dels que durant la campanya electoral van dir que estaven disposats a desbloquejar la situació", ha recalcat Abascal.

  El gran beneficiat de la repetició electoral ha sigut Vox, que es col·loca com a tercera força al Congrés amb 52 diputats i dobla el resultat del 28 d'abril.

  El líder de Vox ha precisat que no retrauran al PP i a Ciutadans que arriben a un acord amb el PSOE, ja que "comparteixen polítiques", però els ha demanat que ho facen amb celeritat perquè el país pateix una “emergència nacional” per la crisi política i social a Catalunya.

  Tot i això, Abascal ha qualificat de "poc patriòtic" que els populars es puguen abstindre per a no deixar Vox com a únic partit d'oposició.